Gert - KAM-medewerker

KAM-medewerker

Gert is 53 jaar oud en is al zes jaar werkzaam als kwaliteitscontroleur/KAM-medewerker bij Betuwe/Waardo Beton B.V. Hij is verantwoordelijk voor de kwaliteit, arbeidsomstandigheden en het milieuvriendelijk handelen binnen het bedrijf. Dit doet hij zowel op papier als in de praktijk. Daarnaast is hij ook bezig met het waarborgen van de veiligheid op de werkvloer. Voor zijn functie bij Betuwe/Waardo was hij werkzaam in de recycling-wereld.

Kwaliteit en veiligheid

Hoe ziet een gemiddelde werkdag van Gert eruit? ’s Ochtends werkt Gert eerst als kwaliteitscontroleur. Hij zorgt ervoor dat de producten conform de productietekeningen en productnormen worden geproduceerd en de klanten de kwaliteit krijgen die ze mogen verwachten. “Een tevreden klant is brood op de plank! Dit bereik je alleen door samen te werken met je collega’s. Samen maken we het product en samen zorgen we voor een goede kwaliteit!”

Naast kwaliteitscontroleur is Gert ook werkzaam als KAM-medewerker voor het bedrijfsbureau. “Het bedrijfsbureau houdt zich bezig met diverse zaken. Je kan denken aan inkoop facilitaire zaken & persoonlijke beschermingsmiddelen, toolboxen, Kwaliteit, Arbo en Milieu zaken (KAM), werkinstructies en dergelijke.” Doormiddel van beeldschermen in de kantine probeert Gert de collega’s te informeren en te attenderen op veiligheid, kwaliteit en milieu. “Dat werkt prima en af en toe zetten we wat leuke foto’s op de schermen.”

Naast al die andere taken brengt/bracht Covid-19 ook extra zorg met zich mee. Gert zorgt ervoor dat de juiste richtlijnen bekend zijn bij de medewerkers. “Dit met als één doel: Covid-19 buiten de deur te houden. En dat is een uitdaging op zich!”

KAM-medewerker

Diverse werkzaamheden

Geen dag van Gert is hetzelfde. Dit vindt hij een groot pluspunt aan zijn functie. “De diverse werkzaamheden maken het werk leuk en uitdagend.” Ook vindt hij de BHV-organisatie heel belangrijk. “Bij calamiteiten moet de BHV’er er staan!” Gert is al meer 25 jaar BHV’er. Ook dit past helemaal bij de rol die Gert vervult. Hij wil dan ook graag meewerken om het niveau van de kwaliteit, het milieu en de veiligheid binnen Waardo Beton naar een hoger niveau te tillen. “We zijn op de goede weg, maar we zijn er nog niet. Dat maakt het werk elke dag uitdagend.”

KAM-medewerker

Snelle communicatie

Omdat Betuwe/Waardo Beton B.V. een wat kleinere organisatie is, kan er volgens Gert juist snel geschakeld worden. Hij komt vanuit een grote organisatie waar beslissingen wat langer duren. “De korte lijntjes bij Waardo zijn een enorm pluspunt. Als je bij Waardo Beton inzet toont en laat zien dat je er staat voor het bedrijf, dan is alles mogelijk.”

"Als je inzet toont is er van alles mogelijk"

– Gert, kwaliteitscontroleur/KAM-medewerker

Andere collega's vertellen

Bram

"Als je van techniek houdt zit je goed"

Medewerker technische dienst

Bertus

"Ik rijd vaak 600 km per dag"

Vrachtwagenchauffeur