Bertus - Vrachtwagenchauffeur

Vrachtwagenchauffeur

Bertus is 65 jaar en werkt als vrachtwagenchauffeur bij Waardo. Dit doet hij ondertussen al ruim 35 jaar voor het bedrijf. Zijn planning is om eind 2022 te stoppen met werken. Dan is het lang zat geweest vindt hij. Ondertussen is Bertus dus al tientallen jaren één van de vaste gezichten van Waardo. “Of ik nu 300 of 600 kilometer moet rijden, dat doe ik altijd met een lach op mijn gezicht.”

Visitekaartje

Elke dag komt Bertus bij de klanten van Waardo. Ze zijn altijd blij als ze hem weer zien. Ook voor Bertus maakt dit het werk compleet. Hij is onder de mensen en is dus totaal niet eenzaam. Hij pakt hier en daar een bakje koffie en maakt een praatje met de klanten of zijn collega’s op de bouw. Zo is hij alsnog in gezelschap. Op de weg vervoert hij zich in de vrachtwagen van Waardo. Dit betekent natuurlijk dat hij het visitekaartje van het bedrijf is. Dit weet Bertus maar al te goed en wil dus ook graag positiviteit en vrolijkheid uitstralen.

Vrachtwagenchauffeur

"Ik tik de 600 km wel aan op een dag"

De wekker van Bertus gaat om half 4 in de ochtend. Hij fietst een kilometer of 7 naar zijn werk, stapt op de vrachtwagen en is weg. “Als je twee keer naar Noord-Holland moet, dan tik ik de 600 km wel aan op een dag”. Als hij in de buurt op pad gaat kunnen dit ook ‘maar’ 300 km zijn. ‘s Avonds rond een uur of half 6 komt hij weer thuis. 

In de zomer vindt hij het heerlijk om lekker in de zon te zijn. Dan is dat het beste wat er is. Maar, als hij dan wel eens in Friesland stond met -10 graden celsius, was dat wel anders. Hij vindt dat je gevoel moet hebben voor wat je doet en daarvan moet houden. “Je bent wel eens een paar uur aan een stuk aan het rijden, maar daarna ga je weer gezellig met iemand praten, daar is niks eenzaams aan”.

Vrachtwagenchauffeur

Verandering door de jaren heen

Of er veel veranderd is in meer dan 35 jaar? Bertus vindt van wel. “Dat is niet met pen en papier te beschrijven!”. Op de weg niet, en op de bouw ook al niet. Het is onvoorstelbaar. Tegenwoordig is zijn vrachtwagen een automaat. Hij hoeft niet veel meer te doen. Ook het werk met de kraan en het op- en afladen is een heel stuk gemakkelijker geworden. Dat komt hem natuurlijk niet allemaal aanwaaien. Bertus geeft aan wat hij wil hebben en vindt ook dat hier voldoende ruimte voor is bij Waardo.

"Ik kom elke dag met een lach aan bij onze klanten"

– Bertus, vrachtwagenchauffeur

Andere collega's vertellen

Bram

"Als je van techniek houdt zit je goed"

Medewerker technische dienst

Kim

"Geen dag is hier hetzelfde"

Administratief medewerkster