Bram - Medewerker technische dienst

Medewerker technische dienst

Bram is 25 jaar en werkt al bijna drie jaar als medewerker in de technische dienst. Samen met een team van nog zes anderen zijn de werkzaamheden van de technische dienst ontzettend divers. “Ik doe hier eigenlijk van alles wat voorkomt”. Daaronder valt bijvoorbeeld het bijhouden van de betonzaagmachines en betoncentrales, zaken repareren en het oplossen van technische of mechanische storingen. Voor zijn functie bij Waardo heeft hij als monteur van landbouwvoertuigen gewerkt.

Geen dag is hetzelfde

Als medewerker van de technische dienst heeft Bram met veel mensen te maken. Het werk is ontzettend divers. Hij wordt voor allerlei klusjes ingezet en geen enkele dag is hetzelfde. Er zijn geen vaste werkzaamheden die hem opgedragen worden. Bram kan zijn eigen dag indelen en vindt die vrijheid echt een pluspunt aan zijn baan. Natuurlijk dient hij rekening te houden met het programma van zijn collega’s. Zijn die tot een uur of 11 aan het zagen, dan kan Bram daarna aan de slag. “Je moet wel zorgen dat je het tussendoor repareert. Niet dat zij er de volgende dag nog mee zitten”. Aan de ene kant een baan met veel vrijheid, maar aan de andere kant moet hij ook zijn verantwoordelijkheid nemen om de werkzaamheden op de juiste momenten uit te voeren.

Medewerker technische dienst

Vader en zoon

De vader van Bram is ook werkzaam bij Waardo. “Hij werkt al veel langer bij Waardo dan ik. Als er iets misgaat is hij, als hoofd technische dienst, de eerste die gebeld wordt. Hij wordt ook wel “chef werkplaats” genoemd. Of het leuk is om met je vader in hetzelfde bedrijf te werken? Dat heeft voor- en nadelen vindt Bram. “Je zit de hele dag bij elkaar en moet het werk wel kunnen loslaten als je hier de poort uitrijdt en weer in huiselijke sfeer komt.” Gelukkig lukt dat ze alle twee goed. Omdat de vader van Bram zijn leidinggevende is, is Bram zich ervan bewust dat je daar voorzichtig mee om moet gaan. “We hebben hier duidelijke afspraken over gemaakt en behandelen elkaar net zoals we dat ook bij anderen zouden doen.”

Medewerker technische dienst

Vrijheid en afwisseling

“Als je bij ons in de technische dienst wil komen werken en je van afwisseling en vrijheid houdt, is het zeker een aanrader. We hebben heel divers werk hier. Mechanisch, elektrisch en hydraulisch. Je kunt je hartje wel ophalen als je van techniek houdt! Daarnaast hebben we ook een leuk stel bij elkaar. Dat is ook wel prettig. Kijk, als je gezellige collega’s hebt, buiten het feit dat je het werk leuk vindt wat je doet is dat ook wat waard. Ik heb het hier prima naar mijn zin”.

"Je kunt je hartje hier wel ophalen als je van techniek houdt"

– Bram, medewerker technische dienst

Andere collega's vertellen

Kim

"Geen dag is hier hetzelfde"

Administratief medewerkster

Gert

"Als je inzet toont is er veel mogelijk"

KAM-medewerker